Fråga:
Programvara för att rita tillståndsdiagram och asm-diagram?
Anarkie
2014-06-06 18:31:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle vilja rita tillståndsdiagram och asm-diagram som dessa (under Win7):

State Diagram

Asm chart

Några rekommendationer? Kan dessa göras med Microsoft Visio?

Sex svar:
Charles
2014-06-07 01:24:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Visio är jättebra. Jag hade använt det långt innan Microsoft köpte dem. Det är verkligen ett bra gränssnitt. Dyrt dock.

På den fria sidan föreslår jag starkt yEd:

yEd ABOUT screen

Detta är Java-baserat och är verkligen ett exempel på Java Graph Visualization Library. Det snygga med detta program är att det (om du vill att det ska) automatiskt ordnar ditt diagram åt dig. Om du tittar under LAYOUT i menyraden finns det olika alternativ. jag använder det när jag är klar och har former överallt.

Här är en yEd-skärmdump:

yEd screenshot

Lycka till!

Ser riktigt snyggt ut, tack, tror du att den första bilden är klar med Visio?
horta
2014-06-06 18:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För mitt doktorandarbete gjordes flödesscheman och till och med kretsar i Visio. Den har stort stöd för den här typen av diagram. Det är det verktyg som alla mina professorer rekommenderade för jobbet.

dimzak
2014-06-06 19:03:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag minns att vi vid universitetet använde Dia, som är en "informell" version av Visio. Det innehåller definitivt många olika typer av diagram och du kan till och med rita några av dem för hand, så kommer det ganska säkert att täcka dina behov.

Ibland kände jag att resultatet var ganska ful och svårt ser anständigt ut, men det är min ödmjuka åsikt

Glömde att nämna att Dia är fri att använda och öppen källkod

jimm-cl
2014-06-06 21:14:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

GraphViz

Om du inte är rädd för att skriva dina State Machines-diagram, är det bästa alternativet att använda GraphViz kod> . Jag använde det för alla diagram i min avhandling, och det fungerade som en charm.

Graphviz är grafisk visualiseringsprogramvara med öppen källkod. Grafvisualisering är ett sätt att representera strukturell information som diagram över abstrakta grafer och nätverk. Den har viktiga applikationer inom nätverk, bioinformatik, programvaruteknik, databas och webbdesign, maskininlärning och i visuella gränssnitt för andra tekniska domäner.

Du kan se några exempel på vad du kan uppnå med GraphViz i GraphViz-galleriet.

Du måste skriva beskrivningen av State Machine med DOT , vilket är ett Språk för grafbeskrivning . Är inte svårt alls - låt inte texten hindra dig från att skapa vacker grafik . :)

Så statsmaskinen måste vara på DOT-språk, kan den inte inse VHDL? Tack för svaret.
@Anarkie - Med VHDL menar du Hårdvarubeskrivning Språk? Jag är inte säker, för ASM-graferna använde jag DOT. Vi måste söka i dokumentationen (http://www.graphviz.org/Documentation.php). Den här länken kan också vara ett exempel (http://www.ibm.com/developerworks/aix/library/au-aix-graphviz/index.html?ca=drs). Jag tror att du kan definiera dina egna utskriftsbilder, men det har gått ett tag sedan jag använde det - jag kommer bara ihåg att det var ett bra verktyg och gjorde det lättare när jag gjorde min avhandling :) Jag hoppas att det hjälper!
ZeroFlux
2014-06-06 21:54:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kolla in Edraw. Den har en gratis version som är mycket kapabel och bör vara mestadels tillräcklig för diagrammet du beskriver. Det är väldigt enkelt att använda, men kanske inte så kraftfullt som något liknande GraphViz.

Jag har använt Edraw för att skapa många organisationsscheman och flödesscheman. Även om jag inte är så bekant med tillståndsdiagram och ASM-diagram ser mitt arbete mycket ut som du har lagt upp.

Här är en exempelbild från Edraw-sidan: enter image description here

dimzak
2014-06-06 19:31:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan också prova LucidChart, som faktiskt är en webbaserad applikation men det kommer med ett pris även om du kan använda gratis registrering och upp till 25 MB storlek för dina diagram.

Jämfört med Dia även Visio Jag tycker att LucidChart erbjuder den största kombinationen av former men jag tycker är lite trassligt i kategorier, så det kräver lite sökning.

Och också för att det är webbaserat LucidChart är det bästa valet om en annan person eller ett helt team måste ändra diagrammet utan att spara filen - skicka fil -mottagande fil bla bla ...

Hoppas det hjälpte.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...