Fråga:
Textredigerare eller läsare för att arbeta med stora filer i Windows
t0mppa
2014-02-09 18:53:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På kontoret blir vissa serverloggfiler alldeles för stora och att försöka gå igenom loggarna kan vara riktigt smärtsamt, till exempel när du har en flera GB-formatfil och alla vanliga textredigerare laddar hela filen i minnet blir riktigt långsam eller kraschar.

Så letar du efter en lätt textredigerare som inte försöker ladda hela filen på en gång, eftersom vi i allmänhet bara är intresserade av en liten delmängd av data, gå igenom loggar som hände någonstans i närheten av en viss tidsstämpel eller sedan hoppa genom alla rader som loggats för en viss användare över tid.

Visst, detta skulle lösas med kommandoradsverktyg från exempelvis Cygwin eller om Vi hade faktiskt SSH-åtkomst till produktionsservrar, men letade efter en GUI-lösning som också människor som är mindre CLI-kunniga kan använda när en enorm loggfil dumpas i knäet.

För historiens skull, här är en [relaterad fråga från ServerFault (arkiverad)] (http://web.archive.org/web/20140607071808/http://serverfault.com/questions/1602/good-text-editors-or- tittare-för-stora-logg-filer).
[och från stackoverflow] (http://web.archive.org/web/http://stackoverflow.com/questions/159521/text-editor-to-open-big-giant-huge-large-text-files)
Femton svar:
3ventic
2014-02-09 18:57:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade samma problem med över 10 gigabyte stor MySQL-logg och hittade 010Editor med hjälp av den här frågan om Stack Overflow. Det öppnade filen bra och snabbt. Sökresultaten presenteras väldigt bra längst ner i redigeraren och det är förvånansvärt snabbt att söka i enorma filer.

Det finns en gratis 30-dagars testperiod och prissättningen för utökad användning kan ses här.

Kan du utarbeta lite mer om den här programvaran? Vilka är dina erfarenheter? Var är det här verktyget bra? Ta en titt på Joshs svar nedan som ser fantastiskt ut nu :)
@Angelo Det finns inget mer jag kan säga om det. Jag använde den under testperioden för ett tag sedan och mina erfarenheter av den nämns redan i svaret, liksom de få funktioner jag använde (stora filer, bra sökning)
hur är det med minneskonsumtion? Kan du filtrera linjerna? Följ ändringarna och få den att "pipa" när något ändras? Eller om det inte kan göra något liknande detta skulle det också vara anmärkningsvärt.
Axm
2014-02-25 18:16:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du skrev att en skrivskyddad app skulle fungera. Då rekommenderar jag dig att prova Lister .

Det är en del av Total Commander men har en fristående version. Det är en liten app som kan visa riktigt stora filer väldigt snabbt. Inkluderade funktioner:

 • Skriv ut fil
 • Sök i fil (stöder RegEx-sökning)
 • Olika visningslägen och teckenuppsättningar (du kan se på skärmdump)
 • Stöder plugins för olika filtyper och nya funktioner

Lister window

Allt detta i ~ 500 kb-fil. För skärmdump öppnade jag VirtualBox hdd-bild, vilken storlek är 10 Gb. Att navigera i filen är omedelbart. Att söka efter sträng tog mindre än 30 sekunder tills första träff i mitten av filen (jag antar att det beror på din hårddiskhastighet). RAM-förbrukningen är 5,7 Mb för den här filen.

Jag bekräftar att detta är mycket bra för stora filer och jag letar fortfarande efter ett open source-alternativ.
GAThrawn
2014-02-13 06:03:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder Microsofts Configuration Manager Trace Log Viewer för exakt denna typ av uppgift. Det är en del av System Center 2012 R2 Configuration Manager Toolkit (gratis nedladdning), men när du väl har extraherat det är cmtrace.exe där inne bara 678 KB och helt bärbar ; du kan släppa den på valfri maskin och köra den utan installation. Jag behåller en kopia på min nätverkshemdisk och de flesta USB-minnen som jag äger.

Även om den kommer som en del av SCCM-verktygslådan, öppnar den gärna alla textfiler. Första gången du kör Cmtrace på en maskin kommer den att fråga om du vill associera den med * .log-filer (eller inte). Sedan har bara ett stort tomt fönster redo att öppna en loggfil.

Det "svansar" loggfiler, så att du kan se live loggdata rulla förbi (men har också en pausknapp, så att du faktiskt kan läsa snabba loggar). Den färgar automatiskt markerade rader med nyckelord som "error", "failure" eller "warning" in, och du kan ställa in den för att markera andra nyckelord.

Medan jag normalt använder den för att öppna loggfiler på cirka 1 MB , Jag har ofta använt den för att öppna 500MB till 800MB JBoss-loggfiler tidigare utan problem.

Det såg så lovande ut! Det fungerar bra på små loggfiler. Det markerar till och med varnings- och felrader. Men jag försökte det på en 242MB-loggfil, och den kunde aldrig svara. Jag upprepade testet flera gånger, men det fungerade inte.
Kanske fungerar det för loggfiler, men det står "svarar inte" för mig på en enkel 33 MB textfil.
Även känd som Trace32. Tyvärr är det mycket långsammare än andra som BareTail när du laddar stora loggfiler.
Josh Hull
2014-02-19 22:57:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder LogFusion för detta ändamål.

Det riktar sig till att användas med loggfiler, vilket tenderar att vara majoriteten av de jätte textfiler jag har stött på. Men jag har hittat det användbart för alla typer av filer, som SQL-databasskriptfiler, jätte CSV-filer, serverloggar etc.

Det öppnar filen i slutet av filinnehållet och läser in en liten delmängd av filen i minnet. Den hastighet som filen öppnar är oberoende av filstorleken. Att skanna till specifika punkter i filen med hjälp av rullningsfältet är enkelt och omedelbart. Filtrering av linjer med nyckelord är nästan omedelbart.

Det lyser dock verkligen för loggläsning. Den har funktioner som hjälper till med loggläsning, som ett anpassningsbart markeringsfilter, som låter dig hoppa mellan markerade poster eller bara visa eller dölja markerade poster. Markeringsfiltret låter dig tagga en viss användare och bara visa logglinjer för dem. Då kan du skanna igenom deras tidslinje!

Det låter dig också ha en livslogg i visningsfönstret så att du kan se loggposterna rulla in när de händer. Det har ett alternativ att hålla dig längst ner i filen så att du alltid ser de senaste posterna.

En annan sak du letade efter är "lätt vikt". Jag har för närvarande en 4 GB-loggfil laddad och LogFusion.exe tar totalt 112 MB minne. Öppna programmet utan att ladda något, det börjar på 65 MB. LogFusion.exe-filen är knapp 1,6 mb.

De har både gratis- och PRO-licensiering.
http://www.logfusion.ca/Compare/

Notre1
2014-03-08 21:13:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prova EmEditor ($ 40 USD initialt; uppdateringar är $ 20 / år efter första året).

De markerar Större filstöd (upp till 248 GB ) som en av deras största försäljningsställen.

Jag upptäckte just denna redaktör nyligen när jag letade efter en redaktör som kan öppna stora filer. En gång i månaden eller två verkar jag ha behov av att titta på en stor textfil och jag bestämde mig för att jaga mina slutgiltiga verktyg för att göra som sådana. Vid den tiden hade jag en 52 GB SQL-databasdump som jag åtminstone ville titta på. Det var då jag upptäckte EmEditor, och det är ganska imponerande när det gäller hantering av stora filer. Jag kunde öppna den 52 GB-filen ganska enkelt. Jag kunde till och med använda EmEditor för att klippa ut delar av filen och "Spara som" den nedskurna texten till en ny fil (~ 20GB).

EmEditor with it's large file controller

+1. Jag försökte det och det är riktigt bra för filer i alla storlekar.
Jag har använt den i flera år för all textredigering. Massiv beundrare.
Stefan Steiger
2016-04-18 16:21:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda gVIM för Win32:

https://sourceforge.net/projects/portablegvim/

Den använder virtuell rendering och kan enkelt hantera 50+ GB-filer.
Fungerar på vår loggfilsdump (om du får problem, stäng av syntaxmarkering)

enter image description here enter image description here enter image description here

Din logg består av TPL, Java och Python-kod? Häftigt!
Franck Dernoncourt
2014-02-25 21:33:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Öppen källkod, men endast läsare: glogg. Till skillnad från 010 Editor har den inte många funktioner (jag saknar flikar), men det är gratis och kraschade aldrig på min dator. Glogg är också tillgängligt för Linux och snart Mac OS.

enter image description here

+1, det är en lovande bit. (Men observera att det * kommer * (v0.99) för filer med för många rader att passa in i dess index. (Vanligtvis multi 100M-filer med mycket korta rader.)
alexandrul
2016-09-21 15:28:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BareTail (gratisutgåva) är tillräckligt bra för mina loggövervakningsaktiviteter:

 • Filvisning i realtid
  • Optimerad realtidsvisning motor
  • Visa filer i valfri storlek (> 2 GB)
  • Bläddra till valfri punkt i hela filen direkt
  • Visa filer över ett nätverk
 • Följ svansläget
 • Tail flera filer
 • Konfigurerbar markering
 • Internationella teckenuppsättningar
 • Många filformat
 • Enkel liten körbar, inget installationsprogram

och många andra trevliga funktioner.

miroxlav
2014-04-14 06:33:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du verkligen behöver en redaktör (och inte bara tittaren), kan du gå med PilotEdit Lite. Jag använde den framgångsrikt för att ändra och spara 1,6 GB loggfil.

alexandrul
2016-09-14 23:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Notepad ++ 7 finns också som 64-bitarsbyggnad, och jag har testat den på 3+ GB-filer: med tanke på filens storlek gör den ett bra jobb.

Även om den är en filredigerare och lite långsammare än ett skrivskyddat verktyg, inte alla verktyg som är fria för kommersiell användning stöder sökning med reguljära uttryck.

Det stöder också loggövervakning (tail -f).

https://notepad-plus-plus.org/download/

skan
2017-01-25 19:21:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har letat efter textredigerare som kan se och ändra stora filer, och min åsikt är:

De två bästa kommersiella redigerarna är Editpad och Textpad, de använder mycket lite minne och kan visa, redigera och utföra många avancerade uppgifter, som att jämföra filer, syntaxmarkering ...

EditPad pro
https://www.editpadpro.com/
enter image description here

TextPad Pro
https://www.textpad.com/products/textpad/screenshots/index.html
enter image description here

Nu två program som kan fungera som vanlig redigerare men speciellt utformade för att arbeta med csv-filer. Programmet kan visa filen som ett kalkylblad, men de har inte lika många alternativ som den vanliga redigeraren.

EmEditor
https://www.emeditor.com/

Jag har haft problem med det. Varannan sekund försöker den ladda om eller omforma filen och det låter dig inte fungera ordentligt.

enter image description here

Avgränsa
http://delimitware.com/
enter image description here

Alla ovannämnda program kan hantera filer som är mycket större än minne med mycket få resurser .

Det finns många andra program men de flesta använder en stor mängd minne.

Bland de fria redigerarna skulle jag välja gvim, det är kanske inte så bekvämt för de flesta Windows-användare men det fungerar.

gvim x64
enter image description here Du hittar 64-bitarsversionen av den här redigeraren som ursprungligen skapades för Windows här:
https://tuxproject.de / projects / vim /

Kainet
http://www.kainet.ch/Editor-for-very-large-files
I Jag har precis hittat den här nya gratisredigeraren. Det är väldigt grundläggande: sök och ersätt, kodifiering och inte mycket mer. Men det är väldigt snabbt. Det kan öppna mycket stora filer nästan direkt. Den har bara Windows-version. enter image description here

chickens
2018-06-27 13:40:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du bara letar efter en läsare:

HTMLPen.com är ett gratis onlineverktyg som kan öppna mycket stora filer (TB +) omedelbart kan göra regex-sökningar och räkna, exportera matchningarna . Du behöver inte ladda ner någonting. Det fungerar på alla operativsystem med en modern webbläsare. Den har också syntaxfärgning om du öppnar en data- eller kodfil.

Franck Dernoncourt
2014-07-09 21:41:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda Large Text File Viewer (aka LTFViewr5u).

Från och med juli 2015 är deras webbplats nere, så här är en länk till ett arkiv på webbplatsen.

 • endast visning
 • gratis
 • Windows
 • bärbar och lätt (700 KB)
 • designad för att visa stora (> 1 GB) textfiler
 • använder lite minne och kan öppna en gigabytefil direkt (från webbplatsens beskrivning och jag kan bekräfta: den använder 4 MB för en 500 MB-fil, som laddades på mindre än 5 sekunder på min SSD Crucial M5)

enter image description here

+1 Jag behövde kika på en 2GB XML-fil och efter att ha misslyckats med att öppna den i andra applikationer gjorde den här tricket snyggt.
Jag har problem med att ansluta till "www.swiftgear.com", den uppenbara källan till detta verktyg.
Hmmm ... `www.swiftgear.com` är fortfarande nere.
@RockPaperLizard jävla döda länkar: / speglar: https://www.google.com/search?num=50&es_sm=122&q=LTFViewr5u&oq=LTFViewr5u
Ewww ... du googlade bara på mig! : -o Här är en icke-google-länk: https://web.archive.org/web/20140814084458/http://www.swiftgear.com/
@RockPaperLizard För bekvämlighet för mig själv och andra :) är det svårare att döda länkar Google.
costa
2017-06-27 04:14:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med ultraedit kan du öppna och redigera stora filer. Den har ett läge där du kan säga att den inte ska skapa en tillfällig säkerhetskopieringsfil.

mommos
2019-11-16 00:16:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använde gratis baretail under mycket lång tid men saknade alltid några funktioner.

Så jag skrev en annan loggvisare: loxx. Den stöder visning och filtrering i realtid, stora och flera visningar, reguljära uttryck i filter och sökningar, delade vyer och mycket mer.

Så prova det - alla feedback och idéer är välkomna!Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...